FK Pardubice
A - tým - Preview

PREVIEW | Radoslav Kováč: Zápas s Karvinou bereme velmi prestižně!

Pardubické hráče čeká v neděli třetí domácí duel nové sezóny. Do pardubické CFIG Areny dorazí MFK Karviná. Zápas, na který v našem předzápasovém preview zve hlavní trenér Radoslav Kováč, začíná v 15:00 hodin.

Pardubičtí fotbalisté vyzvou v rámci 5. kola FORTUNA:LIGY celek MFK Karviná. Hlavní trenér Radoslav Kováč má jasnou představu o tom, jak se musí jeho tým v neděli prezentovat. „Do nedělního utkání půjdeme s odhodláním a věřím, že i daleko lepším výkonem než na Spartě. Chceme hrát agresivně, protože víme, že to pro nás bude důležitý duel. Zápas bereme velmi prestižně. Víme, že ho musíme zvládnout, abychom tu sezónu konečně odstartovali správným směrem,“ říká Kováč.

Pro Pardubáky to bude velmi důležité utkání. Pardubický lodivod ale sobě ani svému týmu nervozitu nepřipouští: „Nervozita by neměla hrát roli. Zažili jsme daleko horší chvíle, když si třeba vzpomenu na závěr minulé sezóny.“

Karvinský celek postoupil do nejvyšší soutěže, když v minulé sezóně ovládl druhou ligu. I proto trenér Pardubic kvalitu MFK Karviná vnímá: „Mají v kádru Budínského, který skvěle kope všechny standardky, na které si musíme dát pozor. Také budou nebezpeční po krajích, kde mají rychlé hráče. My ale budeme hrát doma a budeme chtít konečně ukázat naši kvalitu naplno.“

Jako při každém domácím utkání, také v neděli budou červenobílí potřebovat podporu zaplněných tribun CFIG Areny. „Fanoušky bych chtěl pozvat na vítězný výkon. Přejeme si, aby přišlo hodně lidí a pomohli nám. My pro ně chceme utkání zvládnout,“ dodává Radoslav Kováč.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek